Αθαν. Παπανδρόπουλος

Τα στοιχεία μιλούν καθαρά

athanase papandropoulos3

Σύμφωνα με τα στοιχεία έως και το 2012, οι καθαρές εισπράξεις από ΕΕ την περίοδο 1981-2012 ανέρχονται σε σημερινά ευρώ περίπου 314 δις.
Αντιπροσωπεύουν λοιπόν περί τα 2,5 ΑΕΠ, σε τιμές 2015. Επίσης το 1985 και το 1991 πήραμε έναντι 2 σταθεροποιητικών δανείων άλλα 2.3 δις που δεν αποπληρώσαμε ποτέ διότι δεν μας δόθηκαν οι δεύτερες δόσεις λόγω μη τηρήσεως των όρων των δανείων. Επίσης, εκκρεμούν για την Ελλάδα υποθέσεις απάτης 435 εκατ. ευρώ, που δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί. Η γερμανική συμμετοχή στις επιδοτήσεις είναι το 41% , ήτοι κοντά 130 δις ευρώ. Επίσης, διαχρονικά, οι κοινοτικές επιδοτήσεις αντιπροσωπεύουν 23 χρόνια εξαγωγές η 27 έτη τουριστικό συνάλλαγμα!!! Τα νούμερα αυτά που είναι πρωτοφανή δείχνουν τον αντιπαραγωγικό και εσωστρεφή χαρακτήρα μιας οικονομίας που στο ΑΕΠ της η κατανάλωση είχε φτάσει να αντιπροσωπεύει 88%!!! Συνεπώς σήμερα το πρόβλημα δεν είναι η λιτότητα αλλά η έλλειψη δανεικών που να τροφοδοτήσουν την κατανάλωση. Που σημαίνει ότι αν ζούσε ο Κευνς θα πάθαινε εγκεφαλικό μελετώντας την ελληνική σοβιετο-δυτικού τύπου οικονομία. Από τα ποσά που αναφέρω τα 187 δις πήγαν στα αγροτικά καζίνα και βίλλες της “αγροτιάς” και 49 δις ληστεύθηκαν από τις ΔΕΚΟ.
Ας σημειωθεί επίσης ότι από το 2010 έως τέλος 2014 μας δάνεισαν οι “τοκογλύφοι” 265 δις ευρώ με μέσο επιτόκιο 2,2% όταν τα διεθνή επιτόκια είναι κοντά στο 5,8% και κουρεύτηκε χρέος 70 δις ευρώ. Ήτοι η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων ψυχών έλαβε 5 φορές τα δάνεια 1,2 δις πεινασμένων στην Αφρική και αλλού. Δάνεια που προβλέπεται να αποπληρωθούν κατά μέσο όρο σε 55 χρόνια!!! και βαλε. Από τον δανεισμό αυτόν το 50% σχεδόν είναι γερμανικά κεφάλαια.
Άντε τώρα να εξηγήσεις στη φρενοβλάβεια ότι οι Γερμανοί δεν μας χρωστούν, δεν είναι τοκογλύφοι, και δεν μας μισούν. Άντε να εξηγήσεις στα Καμμένα Βούρλα ότι η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε δεν τα βάζουν από την τσέπη τους αυτά τα δάνεια, αλλά είναι χρήμα που το δίνει ο εργαζόμενος γερμανός πολίτης από τη δική του τσέπη. Κι ότι σ΄ αυτόν τον εργάτη το Βούρλο μιλάει με το δαχτυλάκι σηκωμένο.

Προηγούμενα Άρθρα

Λεωνίδας Στεργίου

Read Next

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ»