Logo

Ειδήσεις

Το νέο μας site

Έπειτα από μια περίοδο ανασυγκρότησης, η ιστοσελίδα μας επαναλειτουργεί, υπερασπίζοντας τον πολιτισμό της της Ευρώπης και την πλήρη ένωσή της. Δείτε στο ΕΜΕΙΣ το σκεπτικό μας σε λίγες γραμμές. Διορθώσαμε και τη σελίδα μας στο Facebook ώστε να είναι μία και όχι δύο όπως μέχρι τώρα από λάθος συνέβαινε. Εκεί θα βλέπετε πλέον μόνο σύντομα σχόλια.

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ PRO EUROPA ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ

Γίνετε συνεργάτης υποβάλλοντας άρθρα σας και προτείνοντας θέματα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2020

Με μεγάλη επιτυχία και με πλήθος παλαιών και νέων μελών, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ (Ελληνικό Τμήμα).

Κατά τη Γενική Συνέλευση τα μέλη του Δ.Σ. έκαναν απολογισμό των δράσεων της ΕΕΔΑΔ κατά το 2019 και ανέλυσαν τις μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζει η Ένωση για τη νέα χρόνια. Μάλιστα τα μέλη του ΔΣ επικεντρώθηκαν στο ευρωπαϊκό όραμα της Ένωσης και την διαρκή επιμόρφωση των δημοσιογράφων καθώς και την εκπαίδευση νέων δημοσιογράφων.

Επίσης, η Ελεγκτική Επιτροπή παρουσίασε την Έκθεση των οικονομικών πεπραγμένων της Ένωσης και παρουσίασε τον ισολογισμό της Ένωσης. Όλα βρέθηκαν ταμειακώς εντάξει και τα μέλη της Ένωσης υπερψήφισαν ομόφωνα την απαλλαγή του ΔΣ από κάθε ευθύνη.

Μετά το πέρας της ΓΣ, η Πρόεδρος της ΕΕΔΑΔ, κ. Σάγια Τσαουσίδου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και όλοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο της Ένωσης.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΕΔΑΔ και ΠΕΦΦΕΕ

Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης”    Ι. Ι. Μάγερ

Μνημόνιο συνεργασίας  υπέγραψαν το ελληνικό τμήμα της  Ε.Ε.Δ.Α.Δ., Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ και η Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε., Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων με σκοπό την κοινή δράση στην προώθηση της επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής στο λειτούργημα του δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ-εικονολήπτη.

Σκοπός του μνημονίου είναι:

  • Η  προώθηση της επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής στο λειτούργημα του δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ-εικονολήπτη
  • Η διαμόρφωση νέων δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ-εικονοληπτών με ήθος και υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων.
  • Οι κοινές δράσεις σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, διαφάνειας, επιχειρηματικής ηθικής, πολιτισμού, διάδοσης της κοινωνίας της πληροφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Το μνημόνιο υπέγραψαν η Πρόεδρος της ΕΕΔΑΔ Σάγια Τσαουσίδου και ο Πρόεδρος της ΠΕΦΦΕΕ Βασίλης Κουτρουμάνος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της νεοσύστατης ένωσης η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα τουΞενοδοχείου NJV Athens Plaza Hotel.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς δόθηκαν πολλές  τιμητικές πλακέτες και έπαινοι. Ξεχωριστή στιγμή της  βραδιάς ήταν η απονομή της τιμητικής πλακέτας στον συνταξιούχο φωτορεπόρτερ για πάνω από 40 χρόνια Ιωάννη Βούτο, αλλά και οι απονομές πλακετών προς τους αποβιώσαντες φωτορεπόρτερ Αθανάσιο Μπότση και Δημήτριο Νίτσιο.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν για χάρη της ΠΕΦΦΕΕ οι διακεκριμένοι Δημοσιογράφοι  Διονύσης  Μποτώνης  (ΕΡΤ) και Σπυριδούλα-Ίριδα Σπανέα (Καθημερινή).

Το παρόν έδωσαν πάνω από 300 επίσημοι  και η  εκδήλωση της ένωσης στέφθηκε με επιτυχία, πέρα από κάθε προσδοκία. Μεταξύ τους: η δημοσιογράφος  Σάγια Τσαουσίδου  Διεθνής Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος της  Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ο κ. Ισίδωρος  Κούβελος Πρόεδρος της Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής  Ομοσπονδίας  , βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι πρεσβειών, ενώσεων, συλλόγων, κ.α.Για την μεγάλη βραδιά σημαντική στήριξη παρείχαν οι επιχειρηματίες  Εμμανουήλ Παυλάκης,  Γιάννης Μητρόπουλος, Ιωάννης Σαμπάνης, Παπούλιας Γεώργιος, κ.α.

Οι Αμερικανοί Εβραίοι απορρίπτουν τον Τραμπ

Rabbi Allen S. Maller 

Δεν είναι αλήθεια ότι οι Εβραίοι της Αμερικής στηρίζουν τον Τραμπ.

Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εκλογών (JEI).στις ΗΠΑ, κάθε άλλος υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη των Εβραίων από τον Τραμπ. Ακόμη και τον Σάντερς, που είναι Εβραίος, θα τον ψήφιζαν περισσότεροι από τον Τραμπ, μολονότι τον Σάντερς τον απεχθάνεται το 45% των Αμερικανών Εβραίων.

Οι Εβραίοι των ΗΠΑ, όπως δείχνει η δημοσκόπηση, θεωρούν φιλική μεν προς το Ισραήλ την κυβέρνηση Τραμπ, αλλά θεωρούν καταστροφική την πολιτική της στα εσωτερικά θέματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 45% των αμερικανών Εβραίων συμφωνεί με την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ενώ το 42% τάσσεται κατά. Από αυτούς όλους, η πλειοψηφία υπέρ της ανακήρυξης της Ιερουσαλήμ είναι Ορθόδοξοι, ενώ αντιτίθενται κυρίως οι μεταρρυθμιστές και οι συντηρητικοί Εβραίοι.

ΤΡΑΜΠ ΕΒΡΑΙΟΙ TRUMP AMERICAN JEWS JEI RABBI ALLEN MALLER

Ελευθερία;
Ελευθερία;

«Αν δεν είχαμε ελεύθερη βούληση», γράφει κάπου ο Τσέστερτον, «δεν θάχε νόημα να πούμε ευχαριστώ σε κάποιον που μας πέρασε τη μουστάρδα.» Το θυμήθηκα αυτό...

Η δική μας Ελένη Λαδιά
Η δική μας Ελένη Λαδιά

Η Ελένη Λαδιά είναι κατά κόσμον βραβευμένη λογοτέχνης, μεταφραστής, δοκιμιογράφος και άλλα που επιβεβαιώνουν αυτή τη φήμη. Επιτρέψτε μου να σας γνωρίσω την πέραν αυτών...

Ψυχομαντεία
Ψυχομαντεία

 Βρισκόμαστε στό Τριτοπατρεῖον τοῦ Κεραμεικοῦ.  Ἄβατο τότε ἀλλά τώρα σκορπισμένα ἐρείπια, ἀφημένα στήν πρόσβαση τοῦ κάθε ἐπισκέπτη. Δυό λίθινοι ὅροι στέκονται ὥς σήμερα καί πάνω...

Δαιμονολογία
Δαιμονολογία

(στην ελληνική μυθολογία) Ὁ ἀρχαῖος Ἕλληνας πίστευε πώς τά πάντα στόν κόσμο ἦταν διαποτισμένα ἀπό τήν ἐνέργεια ἀγαθοποιῶν καί κακοποιῶν δαιμόνων. Ἐπειδὴ, κατά τόν Decharme,...

Οι Θεές
Οι Θεές

Ὁ φυσιολογικός ἄνθρωπος ξεχνᾶ· ὁ συγγραφεύς καί τό ὄνειρο ποτέ. Μεγαλώνοντας βεβαιώνομαι περισσότερο γιά τήν συμπαντική μνήμη ἤ μνήμη θεοῦ ἤ μνήμη τοῦ κόσμου ἤ...