ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ»

Τιμήθηκαν το ήθος, ο επαγγελματισμός και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός

vraveia konstantinos kalligas

Σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα την 23η Μαρτίου, το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων απένειμε –για 16η χρονιά– τα δημοσιογραφικά βραβεία «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» σε επτά καταξιωμένους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι Λεωνίδας Βαρουξής, εκδότης της εφημερίδας Πατρίς του Πύργου, Αλεξάνδρα Γκίτση, συντάκτις στο Euro2Day.gr, Στέλιος Κράλογλου, υπεύθυνος εκπομπών στο Capital.gr, Εύα Μπούρα, συνεργάτις της ΝΕΡΙΤ, Τάσος Παπαδόπουλος, συνεργάτης στο Kontra TV, Χριστίνα Πουλίδου, αρθρογράφος στο Protagon.gr και Ηλίας Σιακαντάρης, αρθρογράφος στην Καθημερινή και σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης για την γόνιμη και πολύχρονη επαγγελματική τους δράση οι Παναγιώτης Δρακόπουλος, πρώην εκδότης του φιλοσοφικού περιοδικού Εποπτεία και νυν διευθυντής του Pro Europa, Θαλής Κουτούπης, πρωτεργάτης των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα, Γιώργος Ρωμαίος, πρώην υπουργός, ευρωβουλευτής και διευθυντής της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, Μάνος Σταραμόπουλος, αθλητικογράφος, και Θύμιος Τσικνής, φωτορεπόρτερ και ανταποκριτής ξένου Τύπου.
Τους βραβευθέντες και τιμηθέντες προσφώνησαν ο επίτιμος διεθνής πρόεδρος της ΕΕΔ Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματος Φάνης Ζουρόπουλος και η διεθνής αντιπρόεδρος Σ.Τσαουσίδου.
Τα βραβεία απένειμαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Νίκος Καραγεωργίου, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ), Θ. Μπερεδήμας, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Σωτ. Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης και ο ευρωβουλευτής του ιδίου κόμματος κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η τελετή έκλεισε με ομιλία του Τάσου Παπαδόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέλλον της δημοσιογραφίας στην ψηφιακή εποχή, τονίζοντας ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις στα μέσα μαζικής επικοινωνίας αφαιρούν βάθος από την ενημέρωση, με αποτέλεσμα το στιγμιαίο να κυριαρχεί πάνω στο πραγματικό. Επίσης, ο ομιλητής καυτηρίασε την σύγχυση που προκαλούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εισάγοντας διαφημιστικά σποτ σε, ραδιοφωνικά κυρίως, μηνύματά τους.

Τέλος, σε παρεμβάσεις τους, οι Αθαν. Παπανδρόπουλος, Γ. Ρωμαίος. Π. Δρακόπουλος και Θαλής Κουτούπης αναφέρθηκαν στο ήθος και την προσωπικότητα του ευπατρίδη της δημοσιογραφίας, Κωνσταντίνου Καλλιγά, και στο σοβαρό έλλειμμα πληροφόρησης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στα ευρωπαϊκά θέματα.

Προηγούμενα Άρθρα

Αθαν. Παπανδρόπουλος

Read Next

Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος, Οι συκοφάντες της ανοιχτής αγοράς και η ιστορική πραγματικότητα